Wassen
Verzorg je Nulie
Eerste gebruik: Net als bij een nieuwe handdoek is het aan te raden om je slipje eerst even te wassen op 30°C om het absorptievermogen te vergroten.
Spoelen: Na gebruik het liefst even afspoelen met koud water en voorzichtig uitwringen om het bloed eruit te knijpen totdat het water helder blijft. Als je hevige afscheiding hebt, spoel het dan tot 30 minuten af (altijd in koud water).
Wassen: Je kunt je slips met de hand of in de machine wassen op 30°C (in een wasnet is nog beter), en zorg ervoor dat je geen van de volgende producten gebruikt:
- Wasverzachters of vlekverwijderaars (deze producten beschadigen de technische stof van de slip).
- Zachte zepen (wrongelzeep, Aleppozeep en zwarte zeep) en geen wasmiddelen op basis van glycerine of soda (deze producten verstoppen de poriën van het slipje, waardoor ze minder absorberend zijn).
Drogen: Droog je menstruatieslip altijd aan de lucht zonder enige warmtebron, omdat dit de technische stof beschadigt. Dus het liefst geen wasdrogers, radiatoren, of strijkijzers.
FAQ
Worden bacteriën gedood als ze op 30°C worden gewassen?
Jazeker, wasmiddelen van tegenwoordig zijn ontworpen om de stoffen zelfs bij lage temperaturen te desinfecteren.
Waarom kun je menstruatieslipjes beter niet op 40°C wassen?
Soms kunnen er kleine hoeveelheden bloed in het absorberende deel van het slipje achterblijven. Als je wast op 40°C, zal het bloed “koken” en na verloop van tijd kan dit de effectiviteit van je menstruatie ondergoed beïnvloeden.
Ik heb het gevoel dat mijn Nulie niet meer absorbeert, is dit normaal?
Als je de wasvoorschriften hebt volgt, maar het gebeurt nog steeds, heeft zich waarschijnlijk wat bloed opgehoopt in het absorberende gedeelte, waardoor de poriën verstopt raken en het absorptievermogen van het slipje afneemt. Daarom is het belangrijk om goed af te spoelen tot het water helder is en de wasinstructies te volgen.
Komen er vlekken op Nulie ondergoed?
We verkopen alleen donkere kleuren ondergoed, maar zelfs als je alle voorschriften volgt kunnen ze licht verkleuren. Dit is volkomen normaal omdat de pH-waarde van het bloed van nature zuur is, en vlekken op de onderkant van je slipje kan veroorzaken. Het heeft geen invloed op het absorberende effect.